HANGİ SEVİYEDESİNİZ?

1-Matematiğin m'sini bilmeyen 
2-M'sini bilen ancak orda tıkanan 
3-Gayret ederse iyi bir matematik öğrenebilecek olan 
4-iyi bir matematiği olup full yapamayan 

Birebir derste neler yapılabilir? 
1. düzeydekiler için temel işlemleri geliştirme amaçlanır çabucak 2. düzeye ulaşması sağlanır. 
2. düzeydekiler artık matematik öğrenmeye hazırdır. Bir kez konular derinlemesine öğretilir. her hafta sıkı çalışmalar gerektirebilir. Öğrenciye mümkün olduğunca çok uygulama yaptırılır. 
3. Kısa kısa özetler yapılır, genel tarama amaçlı sorular çözdürülür. 
4. çok yapacak birşeyi kalmamıştır. süre tutularak denemelere ağırlık verilir. 

1. ve 2. düzeyde olan öğrencilerin kesinlikle birebir ders almaları gerekir . dersane falan boş vakit kaybettirir, grupla öğrenme şansları yoktur.

 MATEMATİK DERSİNİ BAŞARMAK İÇİN:

     Unutmayın !
     Matematik dersinin nasıl öğrenileceğini sizlere anlatacağız ama başarabilmenin ilk ve tek şartı; “SEVGİ” dir.Evet önce sevmek ya da sevmeye başlamak önemlidir.O yüzden işe önce SEVMEK ile başlayın. Bunun için:
* Matematiğin eğlenceli yönünün farkına varınız. * Gerçek hayatta matematiğin önemini unutmayınız.
* Mantıksal kararlar vermeye katkısı olduğunu biliniz.
* Matematik bilme gücünün, öz güven duygunuza katkısının olduğunu unutmayınız.  
*Matematik dersi derste öğrenilir.Dikkatle ve konsantrasyonunuzu bozmadan dinlemeniz önemlidir. 
* Anlatılan konuya ait bazı özellikler sorular içinde kullanacağınız ipuçlarıdır.Özellikleri iyi kavramalı ve soruların içinde nasıl kullanıldığını dikkatle takip edilmelidir. 
* Pekiştirme aşaması için önce kolay sorularla başlanıp pratik kazanmalı,daha sonra diğer testleri çözmelisiniz. 
* Çözülemeyen soruların peşini bırakmayın,mutlaka öğretmeninize sorun. 
* Unutmayın!Soruyu çözemeyebilirsiniz.Bu çok normal.Ancak çözememeniz üzerine düşmeyeceğiniz anlamına gelmemeli. 
* Matematiğin herhangi bir konusunu anlamadan, o konu ile ilgili bol soru çözmeden diğer konuya geçmeyin.Çünkü her konu bir önceki konu ile bağlantılıdır. 
* Derslerde öğrendiğiniz konuyu mutlaka aynı gün en kısa zamanda tekrar gözden geçiriniz. 
* Matematiği “SEVMEK” başarınızı mutlaka getirecektir.Azminizi ve cesaretinizi bırakmayın yeter ki…
 
 

ÖNCELİKLE MATEMATİKSEL GEÇMİŞİNİZİ TESPİT EDİN

 İşlem kabiliyetiniz yetersiz ise matematiğin temel konularını çalışmakla işe başlayabilirsiniz. İşlem kabiliyeti, matematiğin ABC’si gibidir. Nasıl ki harfleri bilmeden okuma-yazma öğrenemezseniz; işlem yapmayı bilmeden matematiğin diğer konularını öğrenmeniz mümkün değildir. 
 
Eğer işlem kabiliyetiniz düşük ise ders çalışmaya dört işlem, rasyonel sayılar ve işlemler, köklü ve üslü ifadeler, çarpanlara ayırma, özdeşikler konularıyla başlayabilirsiniz. İlköğretim öğrencileri özellikle dört işlem kabiliyetini (toplama, çıkarma, bölme, çarpma) çok iyi edinmiş olmalıdır.
 
 İşlem kabiliyetiniz iyi, fakat konuları anlamakta güçlük çekiyorsanız; ders çalışırken konuları kavramaya daha fazla vakit ayırmalısınız. 
 
Özellikle matematiğin en güç alanı çeşitli problem tiplerini birbirinden ayırt edebilmektir. Yani hangi problem nasıl çözülür? Bu ayırımı yapabilme seviyesine gelene kadar konu çalışmasına devam edin. 
 
Birçok matematik kitabının sonunda konu tekrar problemleri vardır. Her konunun sonundan bir problem seçerek, bu problemler arasındaki farklılıkları not edin. Her problemin çözümü için yapmanız gereken, ilk basamağı yazın. Mesela; OBEB ile OKEK problemleri arasındaki fark nedir? Yaş problemleri ile işçi problemlerini nasıl ayırt ederim ve her biri için işleme nasıl başlarım gibi.
 
 Güçlük çektiğiniz konuları asla atlamayın. Onları iyice öğrenmeden yeni konuya geçmeyin. Örnek problemleri işlem basamaklarını iyice kavrayana kadar tekrar tekrar çözün. Bunun vakit alacağını da aklınızdan çıkarmayın. 
 
İşlem kabiliyetiniz iyi, konuları anlıyor fakat çok hata yapıyorsanız; konu çalışmasından çok pratik yapmaya zaman ayırmalısınız. Bir konuda kendinizden emin olana kadar çok örnek çözün. Problem çözerken yanınızda bir saat bulundurun ve bir müddet sonra gittikçe kısalan sürelerde problemi çözüp çözemediğinizi kontrol edin.. 
 
Konuları küçük parçalara ayırın ve basit örneklerden zor örneklere doğru ilerleyin. Basit konuları çok iyi anlayana ve problem çözümünde yeterince otomatikleşinceye kadar soru çözmeye devam edin.
 
 

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR?

 İhtiyaç duyduğunuzda öğretmeninizden ya da bilen bir kişiden yardım isteyin. Yapamadığınız soruların yanına bir işaret koyun. Ev ödevlerinde yapamadığınız soruları atlamayın. En kısa zamanda bu soruların çözümlerini bilen birinden öğrenin. Sadece öğretmeni izleyerek konuyu anlayamayacağınızı unutmayın. Mümkün olduğunca çok örnek çözün.
 
 Kuralları, formülleri, işlem basamaklarını küçük kartlara yazın. Bu kartlardan birini rastgele çekerek kural veya formül hakkında neler bildiğinizi kontrol edin. Bunu arkadaşlarınızla ya da aile fertlerinizle bir oyun haline getirebilirsiniz.
 
 Bir arkadaşınızla birlikte çalışın. Araştırmalar, grupla çalışan kişilerin yalnız çalışanlara göre daha iyi performans gösterdiklerini ispatlamıştır. Zaman zaman birbirinizin işlemlerini kontrol edin. 
 
Konunun başlığını muhakkak yazın. Eve geldiğiniz zaman ödev yapmaya başlamadan önce defterinizdeki başlığı renkli bir kalemle çizin. Bu sizin ne yaptığınızı görmenize yardımcı olacaktır. İşlem yaparken her basamağın yanına ne yaptığınızı kendi kelimelerinizle tekrar not edin.